fredag 31. januar 2020

1.Kong 8

10. Så hendte det da prestene gikk ut av helligdommen, at skyen fylte Herrens hus. 11. Prestene kunne ikke stå og gjøre tjeneste på grunn av skyen; for Herrens herlighet fylte templet. 

Sterk åpning av dagens kapittel. Tenk å merke Guds nærvær så sterkt og så synlig. Jeg blir rørt over Salomos sterke bønn for Israel. Det er også spennende å se på hvilken måte han fremfører bønnen, enten på kne (v.54) eller med armene strekt mot himmelen (v.22 og 54) 
Jeg blir også rørt over hvordan Salomo ærer Guds storhet, og uttrykker at dette mektige byggverket de har laget for Herren, i virkeligheten ikke kan romme Ham (v.22) Salomos bønn er at huset skal være et sted der folket kan søke Gud. At Guds nærvær skal være der (v.28-30)
Det er jo også vår bønn for vår kirke! Resten av kapitlet beskriver hvilken glede folket kjente over innvielsen av Herrens hus.

22. Så trådte Salomo fram for Herrens alter midt for hele Israels menighet. Han bredte hendene ut, strakte dem mot himmelen 23. og sa: Herre, Israels Gud! Det er ingen Gud som du, verken oppe i himmelen eller her nede på jorden. Du holder pakten med dine tjenere og lar din godhet mot dem vare ved, når de ferdes helhjertet for ditt åsyn.

27. Men bor Gud virkelig på jorden? Se, himmelen, den høye himmel, rommer deg ikke, langt mindre dette huset som jeg har bygd! 28. Vend deg til din tjeners inderlige bønn, Herre, min Gud, og hør det rop og den bønn som din tjener bærer fram for deg i dag! 29. Våk over dette huset natt og dag, over det stedet der ditt navn skal bo, som du har sagt. Hør de bønner som din tjener bærer fram, vendt mot dette sted! 30. Ja, hør de inderlige bønner som din tjener og ditt folk Israel ber, vendt mot dette sted! Og når du hører dem der du bor i himmelen, så bønnhør og tilgi!

54. Da Salomo hadde båret hele denne inderlige bønnen fram for Herren, reiste han seg opp foran Herrens alter, der han hadde ligget på kne med hendene utbredt mot himmelen. 55. Han steg fram og velsignet hele Israels menighet med høy røst og sa: 56. Lovet være Herren som har gitt sitt folk Israel ro, slik han lovte. 

59. Måtte denne inderlige bønn som jeg har bedt til Herren, komme fram for Herren vår Gud dag og natt, så han hjelper sin tjener og sitt folk Israel til den rett de trenger dag for dag. 60. Da skal alle folkeslag på jorden sanne at Herren er Gud, han og ingen annen.

 I sju dager og sju dager til, i alt fjorten dager, holdt de høytid for Herren vår Guds åsyn. 66. Den åttende dagen lot han folket fare. De tok farvel med kongen og drog hjem, hver til sitt, glade og vel til mote for alt det gode Herren hadde gjort mot sin tjener David og sitt folk Israel.

I dag ber vi for vår kirke! For vår menighet. Måtte det alltid være et sted der folk kan møte Gud og kjenne Hans nærvær. 
Salomos inderlige bønn inspirerer. Jeg ber for alle som ber! Vi trenger dem! Måtte Du Herre, tenne flere med bønnes ånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar