mandag 27. januar 2020

1.Kong 7

I dagens kapittel beskrives i detaljer, kongeborgen for kong Salomo og hans kone. Flott måtte det være, hun var jo tross alt Faraos datter... :-) 

Ganske utrolig å tenke på hva de fikk til med bare hender og hestekrefter? Hadde vært spennende og sett borgen, både underveis og ferdig bygd.

Nå vet jeg at kong Salomo var velsignet av Gud, med både visdom og rikdom. Men jeg kom plutselig på hvilken kontrast det ble, mellom kong Salomos palass og stallen der kongenes Konge ble født.

Jeg tenkte et øyeblikk på hvorfor Gud valgte en stall (for dette var planlagt for lenge, lenge siden) Da kom jeg til å tenke på noe jeg hadde hørt en gang. Stallen ble helt bevisst valgt for at Jesus skulle være verdens frelser. Frelser for både fattig og rik. I stallen kunne alle komme, men et palass er bare åpent for noen få...

1.Joh 2;2 sier 

2. Han er en soning for våre synder, ja, ikke bare for våre, men for hele verdens.

Det er stort! Det var en annen "bygning" Gud hadde i planene. 1.Peter 2 forteller;

4 Kom til ham, den levende stein, som vel ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud. 
 5 Vær selv levende steiner som bygges opp til et åndelig tempel! Bli et hellig presteskap, og bær fram åndelige offer som Gud gjerne tar imot, ved Jesus Kristus. 
 6 For det heter i Skriften:
Se, jeg legger på Sion en hjørnestein,
utvalgt og dyrebar;
den som tror på ham,
skal ikke bli til skamme.

I 1.Kor 3;16 sier også Paulus 
16. Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere? 

Et øyeblikk kjente jeg på hvor liten jeg var... hva slags tempel er jeg..?
Men da ble jeg igjen minnet på at Gud valgte ut en liten stall, og det var godt nok :-) I Hans øyne er du gull verdt. Han ofret ALT for deg. Og meg.

Det blir min lovsang og takkebønn i dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar