onsdag 15. januar 2020

1.Kong 5

I dagens kapittel forbereder kong Salomo byggingen av Herrens tempel. Og han gjør med med visdom :-) Han er heldig å starte sitt kongedømme med fred på alle kanter. En fred skal man ikke ta for gitt, men ta godt vare på.

2. Siden sendte Salomo bud til Hiram med disse ord: 3. «Du vet at min far David ikke fikk bygd et hus for Herren sin Guds navn, fordi han hadde strid med fiendene sine på alle kanter, inntil Herren la dem under hans føtter. 4. Men nå har Herren min Gud gitt meg fred rundt omkring. Det fins ingen motstander og ingen fare mer. 5. Derfor tenker jeg nå å bygge et hus for Herren min Guds navn, slik som Herren sa til min far David: Din sønn, som jeg vil sette på tronen etter deg, han skal bygge huset for mitt navn. 6. Gi nå dine folk befaling om å hogge sedertrær til meg på Libanon. Så skal mine folk arbeide sammen med dem, og jeg skal gi deg det du ber om i lønn til folkene dine. For du vet at det ikke er noen hos oss som skjønner seg så godt på tømmerhogst som sidonerne.» 7. Da Hiram fikk dette budskapet fra Salomo, ble han meget glad og sa: «Lovet være Herren i dag, han som har gitt David så vis en sønn og satt ham til å styre dette store folket.» 8. Så sendte Hiram bud til Salomo med disse ord: «Jeg har mottatt det budskapet du sendte meg. Jeg skal gjøre nøyaktig som du ønsker når det gjelder sedertrærne og sypressene. 9. Folkene mine skal føre dem fra Libanon ned til havet. Så skal vi legge dem i flåter på sjøen og føre dem til det stedet du gir meg beskjed om. Der skal vi ta dem fra hverandre, og så kan du hente dem. Siden må du gjøre som jeg ønsker, og la meg få det jeg trenger til husholdningen min.» 10. Så lot Hiram Salomo få det han ville ha av sedertrær og sypresser. 11. Og Salomo gav Hiram tjue tusen kor hvete til hans husholdning og tjue kor fin olivenolje. Så mye sendte han til Hiram hvert år. 12. Herren gav Salomo visdom, slik han hadde lovt ham. Det var fred mellom Hiram og Salomo, og de sluttet pakt med hverandre.

Mye sitat i dag, men det viser en del av hvem Salomo er. Ingen egoistisk og selvgod leder som bare krever - men en som også gleder andre og som betaler for seg. 
Litt spennende å tenke på at Hiram representerer araberne. Forholdet mellom jøder og arabere har altså vært et gledens vennskap en gang. I dag er det en helt annen situasjon... men jeg vet at det er flere som arbeider aktivt for at dette igjen skal bli en mulighet. I dag vil jeg be for de som aktivt går inn for det.

Linker til en artikkel om akkurat dette "Side om side på skole for fred"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar