fredag 27. desember 2019

Job 42

Job som endelig har fått høre fra Gud, innser (i dagens kapittel) at det er mye han ikke forstår...

Jeg har talt om ting jeg ikke forstår,
om det som er så underfullt
at jeg ikke kan skjønne det. 

Men hør på meg, så vil jeg tale.
Jeg vil spørre deg, og du skal gi meg svar.
Før hadde jeg bare hørt om deg,
men nå har jeg sett deg med egne øyne.
Derfor tar jeg hvert ord tilbake
og viser min anger i støv og aske.


Job får likevel både støtte og medfølelse fra Gud, som også viser vennene til Job hvor feil de tok.

7. Da Herren hadde talt dette til Job, sa han til Elifas fra Teman: «Jeg er brennende harm på deg og de to vennene dine; for dere har ikke talt rett om meg, slik som min tjener Job.
 9. Elifas fra Teman, Bildad fra Sjuah og Sofar fra Na’ama gikk da av sted og gjorde som Herren hadde sagt dem, og Herren hørte Jobs bønn. 10. Da Job hadde bedt for vennene sine, vendte Herren hans lagnad. Han lot ham få dobbelt så mye som han hadde hatt før.

Siden velsignet Gud Job rikelig, både med rikdom og familie. Litt artig er det å lese at han fikk 7 sønner og 3 døtre. I en tid da det var sønner som hadde verdi, viser Job størst verdi på sine døtre. Vi får ikke vite noe om sønnene (ikke en gang hva de heter) Døtrene derimot;

13. Og han fikk igjen sju sønner og tre døtre. 14. Den ene datteren kalte han Jemima, den andre Kesia og den tredje Keren-Happuk. 15. I hele landet fantes ikke så vakre kvinner som døtrene til Job. Faren gav dem arverett sammen med brødrene.

Ingen tvil om at han var stolt av dem :-) 

Herre, i dag vil jeg be for de som strever i mørket uten å forstå... Jeg ber om at de må få se noen lysglimt som gir dem håp. Håp om at nye lyse dager er en mulighet. 
Takk Herre, for den store velsignelsen det er å ha familie og venner. Jeg takker for dem! Og ber for dem. Velsigne dem Herre, med håp og lys i det nye året som ligger foran oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar