torsdag 12. desember 2019

Jer 18

Etter å ha lest flere dommer fra Jeremia, kom dagens kapittel som en gave. Velkjente vers egentlig, men jeg var ikke helt forberedt på at de kom akkurat her, etter som mange kapitler med dom. Så godt det må ha vært for Jeremia selv også, å høre dette Ordet fra Gud?

1. Dette er det ord som kom til Jeremia fra Herren: 2. «Stå opp og gå ned til pottemakerens hus! Der skal jeg la deg få høre mine ord.» 3. Så gikk jeg ned til pottemakeren, som arbeidet ved dreieskiven. 4. Når det karet han holdt på med, ble mislykket – slikt hender med leiren i pottemakerens hånd – så gjorde han det om igjen og laget et annet kar, slik som han ville ha det. 5. Da kom Herrens ord til meg, og det lød så: 6. Skulle ikke jeg kunne gjøre med dere, Israels ætt, likesom denne pottemakeren gjør med leiren? lyder ordet fra Herren. Som leiren i pottemakerens hånd, slik er dere i min hånd, Israels ætt. 

Vi har lært å bli glad i disse Ordene som ofte blir forkynt med håp. Husker spesielt en gang jeg grep disse ordene med håp og skrev en bloggpost om det som jeg gjerne deler her "I pottemakerens hånd"

Men Israel var i en helt annen stemning... og ikke mottagelig for Ordene Jeremia kom med. De ville ikke høre på Jeremia, eller tro på det han kom med. 

Vend da alle om fra deres onde ferd og la deres atferd og gjerninger forbedres! 12. Men de svarer: «Det er nytteløst. Vi vil følge våre egne tanker, enhver av oss vil gjøre etter sitt onde og harde hjerte.»

18. De sa: «Kom, la oss tenke ut onde planer mot Jeremia. For det mangler ikke rettledning hos presten, råd hos den vise eller ord hos profeten. Kom, la oss felle ham med hans egne ord og ikke høre på noe av det han sier!»

Er det ikke rart hvordan de samme ordene kan treffe så forskjellig? Jesus hadde virkelig rett når han snakket om såmannen. Det var ikke frøene det var noe galt med, men grunnlaget (eller hjertet) det falt på. 

Jeg har også mine ting. Noe er jeg veldig mottagelig for, mens andre ting... 
Da er det godt å tenke på Jesus som den gode gartneren som arbeider med meg og gjør meg mottagelig for det jeg trenger å være mottagelig for. Det er i alle fall min bønn og mitt håp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar