onsdag 25. desember 2019

2.Mos 28

Den nøye beskrivelsen av templet fortsetter i dagens kapittel. Denne gangen er det prestedraktene som beskrives.

9. Du skal ta to karneol-steiner, og på dem skal du gravere inn navnene på Israels sønner, 10. seks navn på den ene steinen, og de andre seks på den andre steinen, etter alderen. 11. Som en risser inn i stein og graverer i et signet, skal du gravere inn Israels-sønnenes navn på disse to steinene. Og du skal sette dem inn i flettverk av gulltråd. 12. Begge steinene skal du sette på efodens skulderbånd. De skal minne om Israels sønner. Når Aron står for Herrens åsyn, skal han bære deres navn på begge sine skuldrer for å minne om dem.

29. Når Aron går inn i helligdommen, skal han ved sitt hjerte bære Israels-sønnenes navn på brystduken for domsavgjørelser. Således skal han stadig minne om dem for Herrens åsyn.


Denne siste setningen ble en oppmuntring til å be for mine. 
For en del år siden hadde jeg en bønnetavle på mitt soverom. Her festet jeg bilder eller lapper med navn av dem jeg ba for. Det var mest for å minne meg på å be for dem. Men dagens kapittel fikk meg til å innse at det også er en måte å minne Gud om dem :-D

I dag vil jeg be for min familie som stadig vokser. Mor, barn, svigerbarn, barnebarn, bonusbarn - og jeg tar med mine venner også. Herre, velsigne dem denne jula, og det nye året som ligger foran oss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar