onsdag 4. desember 2019

2.Mos 24

 3 Da Moses kom og bar fram for folket alle Herrens bud og alle rettsreglene, svarte de samstemmig: «Alle de bud Herren har gitt oss, vil vi holde.»  4 Så skrev Moses opp alle de ord Herren hadde talt.

I dagens kapittel slutter Israel en pakt med Gud. Og løftet de gir er sterkt. Et løfte gitt, både for seg selv og for etterkommerne deres. 

Når de hadde avgitt dette løftet, hendte dette;

9 Så gikk Moses og Aron, Nadab og Abihu og sytti av Israels eldste opp på fjellet. 10 Der fikk de se Israels Gud. Under hans føtter var det som et gulv av safirsten, klart som himmelen selv. 11 Men han løftet ikke sin hånd mot Israels gjeveste menn. De skuet Gud, og de spiste og drakk.

Dette minner meg litt om det sterke møtet Jakob, Peter og Johannes hadde med Jesus på forklarelsens berg (Mark 9)

For Moses fortsetter dette sterke møtet;

16 og Herrens herlighet senket seg ned på Sinai-fjellet. Skyen skjulte fjellet i seks dager. Den sjuende dagen ropte Herren på Moses fra skyen. 17 For israelittene var Herrens herlighet å se til som en fortærende ild på fjelltoppen. 18 Moses gikk inn i skyen og steg opp på fjellet, og han var på fjellet i førti dager og førti netter.

Gud hadde god tid :-) og Moses var villig. 

Sterke møter. Sterke opplevelser. 
"Salig er den som tror, enda de ikke ser" sa Jesus til Tomas, som ikke ville tro før han virkelig hadde sett og rørt ved Jesus. 
Og jeg er takknemlig. Veldig takknemlig for min tro. Det er en gave. 
Men jeg skal også innrømme at jeg lenger etter et sterkere møte. Møter som virkelig styrker troen. 

Herre, takk for ditt nærvær. Du har gitt oss løfte på det. Takk at jeg kan gripe tak i det, og stole på at du er nær. Jeg ber for dagen i dag. Hjelp meg å virkelig se at du er der. 

Åpne o Herre
øynene mine 
Jeg vil se Deg Jesus
røre ved Deg
Lær meg å lytte
høre Din stemme
Åpne o Herre
øynene mine


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar