tirsdag 3. desember 2019

2.Kor 8

Dagens kapittel var virkelig godt å lese! Paulus brever er spennende på mange måter. De inneholder mer enn undervisning om kristenlivet. De viser også hvordan de hadde det sammen, på godt og vondt... og de viser at Paulus brydde seg om dem som mennesker - ikke bare som åndelige individer (om du forstår hva jeg mener?) I v.21 skriver han;

 21 Det er viktig for oss å gjøre det som er rett, ikke bare for Herren, men også for mennesker. 

Det blir mye tekst i dag, men det var så mye å hente i hele teksten at jeg ikke helt visste hva jeg skulle velge ut. Jeg velger å framheve teksten jeg stoppet ekstra opp ved;

Brødre, dere skal nå få høre om den nåde Gud har vist menighetene i Makedonia.  2 De har vært hardt prøvet, men deres store glede og deres dype fattigdom har gjort dem rike og villige til å gi.  3 For de gav etter evne, ja, over evne og frivillig, det kan jeg bevitne.  4 De bad oss inntrengende om å få lov til å være med i fellesskapet i tjenesten for de hellige.  5 Og de gav ikke bare slik vi håpet, men de gav seg selv, først til Herren og så til oss, slik Gud vil det.  6 Derfor bad vi Titus om å gjøre ferdig den gaven som han før hadde begynt å samle inn hos dere.  7 Dere har jo overflod på alt, på tro, tale, kunnskap og iver, og på den kjærlighet som dere eier og har fått fra oss. Så må dere også med denne gaven vise deres overflod!  8 Jeg sier ikke dette som en befaling, men jeg nevner de andres iver for å prøve om kjærligheten er ekte hos dere.  9 Dere kjenner vår Herre Jesu Kristi nåde: For deres skyld ble han fattig da han var rik, for at dere skulle bli rike ved hans fattigdom. 10 Jeg sier min mening om dette, det kan være nyttig for dere som i fjor begynte så godt, både i handling og med ærlig vilje. 11 Nå gjelder det å fullføre i handling. Som dere var villige til å gå i gang, må dere nå være villige til å fullføre, alt etter hvor mye dere har. 12 For når den gode vilje er der, skal den verdsettes etter det en har, ikke etter det en ikke har. 13 Det er jo ikke meningen at andre skal få hjelp og dere ha det vanskelig, men det skal være likhet. 14 Denne gang er det dere som har overflod og kan hjelpe dem som lider nød. En annen gang har de overflod og kan hjelpe dere, når dere lider nød. Da blir det likhet, 15 slik det står skrevet:
        Den som fikk mye,
        hadde ingen overflod,
        og den som fikk lite,
        led ingen mangel
.

Versene handler først og fremst om omsorg, og om å dele. Og vårt største forbilde er Jesus som hadde alt i himmelen - og likevel var han villig til å bli et fattig menneske som ga ALT for at vi skulle bli rike i Ham. 
Alt vi eier, det eier vi egentlig ikke...  Det må jeg innrømme at jeg ikke tenker på til daglig. Jeg har det veldig bra og nyter det. Takknemlig er jeg, veldig takknemlig. Men hvor raus er jeg? Jepp, det trenger jeg å reflektere oftere over tror jeg.


Herre, jeg ber for dagen i dag. Minn meg gjerne på denne teksten gjennom dagen i dag. Hjelp meg å prioritere rett. Både på arbeid, med venner og familie, og i kirken. Jeg ønsker også å oftere komme til Deg gjennom dagen, stadig snakke med Deg. Jeg elsker disse minuttene om morgenen. Å være i Din nærhet er det beste for meg. Åh Herre, så takknemlig jeg er for Din nåde!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar