søndag 29. desember 2019

2.Kor 11

I dagens kapittel er Paulus bekymret for menigheten i Korint.

2. For jeg har en brennende omsorg for dere, Guds egen omsorg. Jeg har forlovet dere med Kristus, og bare med ham, for å føre dere til ham som en ren jomfru. 3. Men jeg er redd at slik slangen narret Eva med sin list, skal også deres tanker bli ført på avveier, bort fra den oppriktige og rene hengivenhet til Kristus. 4. For dere tåler det svært så godt når noen kommer og forkynner en annen Jesus enn den vi har forkynt, eller når dere får en annen ånd enn den dere har fått, eller et annet evangelium enn det dere har tatt imot. 

De har hatt besøk av noen som sier om seg selv at de er som Paulus. Men i følge Paulus er de selvgode skrytepaver... 
Paulus tar igjen ved å skryte av seg selv, noe han egentlig ikke liker. Det forstår jeg av måten han skriver det på;

16. Jeg sier igjen: Ingen må tro at jeg er gått fra forstanden. Og om så var, så hør på meg som om jeg hadde mistet forstanden, så kan også jeg skryte litt. 17. For det jeg sier når jeg finner på å rose meg, sier jeg ikke som en Herrens tjener, men i en slags galskap.

Måtte bare ha med disse versene, selv om de betyr lite. For de viser Paulus sin personlighet. Artig å bli kjent med karen også, ikke bare ordene hans, sant?

Paulus forteller om at han har mye kunnskap, men han forteller også om hvor mye han har gått igjennom for å bringe kunnskapen videre til bl.a. Korint. Også her blir vi kjent med hvem Paulus er;

Jeg har arbeidet mer enn de, vært oftere i fengsel, fått flere slag, og mange ganger har jeg vært i dødsfare. 24. Av jødene har jeg fem ganger fått de trettini slagene. 25. Tre ganger er jeg blitt pisket, én gang steinet, tre ganger har jeg lidd skibbrudd, og jeg drev en gang et helt døgn rundt på havet. 26. Stadig har jeg måttet reise omkring, i fare på elver, blant røvere, blant landsmenn og utlendinger, i fare i byer, i ørken, på havet, blant falske venner. 27. Jeg har arbeidet og slitt, ofte våket, lidd sult og tørst, ofte fastet og har manglet klær i kulden.

Nå er det ikke bare Korint som fikk glede av Paulus og det han gjorde. Det har også jeg glede av i dag, 2000 år senere!

Herre, takk for Paulus, som ofret så mye for å dele kunnskapen om Deg. 
Hvilken Jesus blir forkynt hos oss i dag? Lurer på hva Paulus ville sagt om han fikk ordet i vår kirke i dag?
Måtte vi være lydhøre for Den Hellige Ånd, når Han vil lede oss og lære oss om JESUS. 

Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere (Joh 14;26)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar