onsdag 13. november 2019

Mark 2

Dagens kapittel åpner med å fortelle om den lamme mannen som gjennom sine gode venner ble båret til Jesus. Du vet, de som ikke ga opp før de nådde helt fram, uansett hva de møtte :-D Det er mye som kan sies til denne historien. Det jeg vil trekke fram i dag, er Jesu Ord;

 8 Jesus merket i sin ånd at de tenkte dette, og han sa til dem: «Hvorfor har dere slike tanker?  9 Hva er lettest å si til den lamme, enten: Dine synder er tilgitt, eller: Stå opp, ta båren din og gå? 10 Men for at dere skal vite at Menneskesønnen har makt på jorden til å tilgi synder» – og nå vender han seg til den lamme: 11 «Jeg sier deg, stå opp, ta båren din og gå hjem!» 12 Og mannen reiste seg, tok straks båren og gikk ut rett for øynene på dem, så alle ble ute av seg selv av undring og priste Gud og sa: «Noe slikt har vi aldri sett.»

"Hva er lettest å si?"
Tenk hvilken makt Han har! 
En ting er i alle fall sikkert. Det er ikke lettest for meg å si til en lam "Reis deg og gå"! 

Jesus åpnet med å si "Dine synder er tilgitt" Når Jesus så viser hvem Han Er, da får den lamme også bekreftelse på at tilgivelsen var verdt å tro på. Jeg er sikker på at den lamme virkelig trengte å høre dette. Kanskje han til og med bar på skyldfølelse og trodde han var lam pga noe galt han hadde gjort? Jeg vet ikke. Jeg vet bare at Jesus SÅ at han trengte det. Åh Jesus jeg elsker Deg!!

Det neste kapitlet forteller om, er at Jesus kaller Levi til å følge Ham. Levi var en toller. Jeg har hørt at tollere på den tiden var helt neders på rangstigen. Virkelig under nederst.... For de tok penger fra sine egne og ga til fienden (Romerne) Og noen av dem puttet penger i egen lomme også. Men for Jesus var Levi gull verdt. Han visste hvem Levi var. At han var MER enn en toller :-D 
Levi ble en nær venn av Jesus - en av de tolv. Til stor forundring for fariseerne.

Helt til slutt i dagens kapittel skjer det noe velkjent. Dvs - nå er det kanskje ikke så mange i mitt miljø som er opptatt av sabbaten, MEN visst er det alltid noen bud og regler som er ekstra viktige? Enten de står skrevet eller ikke...? 
Når Jesus svarer på kritikken, så er det ikke fordi han er likegyldig. Jesus selv holdt loven. Men han peker på hva som er viktigst. 

27 Og Jesus sa til dem: «Sabbaten ble til for menneskets skyld, ikke mennesket for sabbatens skyld. 28 Derfor er Menneskesønnen herre også over sabbaten.»

Jesus - du lærer oss hva som er viktigst av alt. Å ta vare på hverandre. Å verdsette hverandre. 
Jeg ber for mitt hjemsted, og for kirkene her. Måtte vi være en levende menighet som kan bidra til noe godt i vårt samfunn. Vi har jo virkelig noe å dele. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar