tirsdag 19. november 2019

2.Mos 21

I forrige kapittel fikk Moses de 10 bud av Gud. Men de ti bud blir som overskrifter å regne når alle reglene ramses opp i dagens kapittel. Regler som passer til deres tid, men som vi i dag ikke helt kjenner oss igjen i. Men noe kjenner vi da igjen (dessverre)

Jeg måtte stoppe opp bl.a. her...;

 16 Den som røver et menneske, skal dø, enten han selger det eller det finnes hos ham.

Det er virkelig forferdelig at dette skjer i dag. Det rammer vanvittig mange. Mennesker som blir røvet og solgt videre som slaver. Slaveriet er langt fra over. Nå rammer den alle folkeslag...

Noe annet ved loven som ramses opp i dagens kapittel, var dette som Jesus senere vil si noe om;

23 Men skjer det en ulykke, skal du bøte liv for liv, 24 øye for øye, tann for tann, hånd for hånd, fot for fot, 25 brannsår for brannsår, sår for sår, skramme for skramme.

I Matt 5 sier Jesus;
38 Dere har hørt det er sagt: Øye for øye og tann for tann. 39 Men jeg sier dere: Sett dere ikke imot den som gjør ondt mot dere. Om noen slår deg på høyre kinn, så vend også det andre til. 40 Vil noen saksøke deg og ta skjorten din, så la ham få kappen også. 41 Tvinger noen deg til å følge med én mil, så gå to med ham. 42 Gi den som ber deg, og vend ikke ryggen til den som vil låne av deg.
43 Dere har hørt det er sagt: Du skal elske din neste og hate din fiende. 44 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, 45 så dere kan være barn av deres Far i himmelen. 


Jesus snakket ikke om å bryte loven, eller ikke bry seg om hva den sier. Han understreker noe som er viktigere; kjærligheten og hva den kan utrette.

Jesus, i dag ber jeg for alle de som lever under slaveri... Enda mer for de som kjemper for å hjelpe dem fri. Jeg har hørt at det er en vanvittig vanskelig oppgave. Ja, farlig også... Åh som de trenger styrke og kjærlighet fra deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar