fredag 27. september 2019

2.Sam 7

En dag kongen satt i sitt slott, etter at Herren hadde gitt ham fred for alle fiendene rundt omkring,  2 sa han til profeten Natan: «Se, her bor jeg i et hus av sedertre, mens Guds paktkiste står i et telt.»  3 Natan svarte kongen: «Gjør alt det du har i sinne, for Herren er med deg!»

Slik starter dagens kapittel. Tenk, der satt David i sitt slott :-) med fred på alle kanter. Han kunne virkelig bare nyte dagene. Også på disse dagene er Davids hjerte helt med Gud. David vil bygge et hus for Gud og paktkisten. Guds svar viser hvor gjensidig kjærligheten er, da Gud svarer at David selv skal få et hus først ;-D

Men deg har jeg gitt fred for alle dine fiender. Og nå forkynner Herren deg at han vil bygge deg et hus. 12 Når din tid er til ende, og du hviler hos dine fedre, da vil jeg la din sønn og ætling stå fram som din etterfølger, og jeg vil stadfeste hans kongedømme. 13 Han skal bygge et hus for mitt navn, og jeg vil trygge hans kongetrone til evig tid. 

18 Da gikk kong David inn og ble der for Herrens åsyn. Han sa: «Hvem er vel jeg, Herre Gud, og hva er mitt hus, siden du har ført meg helt til nå? 19 Og enda syntes du dette var for lite, Herre Gud. Derfor har du talt om din tjeners ætt langt fram i tiden. Dette skal være til rettledning for menneskene, Herre Gud. 20 Hva mer kan David si til deg? Du kjenner jo din tjener, Herre Gud. 21 For ditt ords skyld og etter ditt eget hjerte har du gjort alt dette store og kunngjort det for din tjener. 22 Derfor er du stor, Herre Gud! Ingen er som du, og det fins ingen Gud foruten deg, etter alt vi har hørt med våre egne ører.

Gud er kjærlighet - og jeg tror han gleder seg stort når vi elsker tilbake.
I dag vil jeg tenke på Gud i takknemlighet, og gi det jeg kan av min kjærlighet. Måtte også den vokse i meg! Han fortjener det virkelig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar