mandag 30. september 2019

2.Mos 11

Gud har arbeidet med Farao - det kan man vel trygt si til dagens kapittel. Han som til nå har holdt Israel i et jerngrep, og som ikke ville la folket fare, han nådde til slutt bristepunktet;

Herren sa til Moses: «Enda en plage skal jeg føre over farao og over Egypt; så vil han la dere fare herfra. Ja, ikke bare det, men han kommer til å jage dere bort herfra.  

Farao må ha vært hardere enn de fleste, for det ser ut til at alle andre i Egypt hadde et annet syn;

 2 Si til folket at hver mann skal be sin granne og hver kvinne sin grannekvinne om smykker av sølv og gull!»  3 Og Herren gjorde det slik at egypterne fikk godvilje for folket. Men så ble også Moses holdt for en meget stor mann i Egypt, både av faraos menn og av folket.

Den aller siste plagen som rammer Egypt, rammer hardt. 

4 Moses sa: «Så sier Herren: Ved midnattstid vil jeg gå gjennom Egypt.  5 Da skal alle førstefødte i Egypt dø, fra den eldste sønn av farao som sitter på sin trone, til den eldste sønn av trellkvinnen som står bak kvernen, og alle de førstefødte dyr i buskapen.  6 Det skal lyde et høyt skrik i hele Egypt, som det ikke har vært maken til før og heller ikke skal bli det siden.

Det er egentlig utrolig at Farao senere kommer etter Israel og vil hente dem tilbake - også etter dette. Men det får vi høre mer om i senere kapitler.

Herre, i dag vil jeg be for de som er på flukt, av mange ulike grunner. De er redde for sine liv. Jeg kjenner ingen personlig, men du Herre, ser hver enkelt. Ha barmhjertighet med dem og hjelp dem! 


(refleksjoner fra 2019 her)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar