torsdag 8. august 2019

Matt 23

Det er en alvorlig tale Jesus kommer med i dagens kapittel, og ganske direkte.

 2 På Mose stol sitter de skriftlærde og fariseerne.  3 Alt det de sier, skal dere derfor gjøre og holde. Men det de gjør, skal dere ikke rette dere etter. For de sier ett og gjør noe annet. 

Når Jesus fortsetter sin tale, virker han ikke bare alvorlig. Han er opprørt.

 25 Ve dere, skriftlærde og fariseere! Dere hyklere! Dere gjør beger og fat rene utvendig, men innvendig er de fulle av griskhet og begjær. 26 Du blinde fariseer! Rens først begeret innvendig, så blir også utsiden ren!

Etter flere slike ve-rop ser vi hvordan Jesus også sørger over at det er slik;

37 Jerusalem, Jerusalem, du som slår profetene i hjel og steiner dem som blir sendt til deg! Hvor ofte ville jeg ikke samle dine barn, som en høne samler kyllingene under sine vinger. Men dere ville ikke.

På tross av alt dette som Jesus ropte til fariseerne, alt de stod for og gjorde, så kjenner Jesus denne lengselen. Han som hater synd, men elsker synderen. 

Herre, i dag ber jeg for alle bønnebarna våre. Nå sammenligner jeg dem ikke med fariseerne, absolutt ikke. Men jeg tenker på at også de er kalt, men akkurat nå er de blant dem som "ikke ville". Åh som jeg håper på at de snart vil si "jeg vil" - og komme til Deg! Du som elsker dem så høyt, og bare lengter etter å frelse dem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar