tirsdag 13. august 2019

1.Kor 12

Det ble en travel morgen i dag, så refleksjonene kunne vært fler... men dagens kapittel rører meg likevel! Ikke minst fordi den omfavner mangfold, ja til og med ærer det. Det er fort gjort å falle i den fella at alle skal inn i et mønster "sånn er normalen"
Men vi er skapt forskjellige, og det er meningen at vi skal være det. 

12 Likesom legemet er ett, selv om det har mange lemmer, og alle lemmene danner ett legeme, enda de er mange, slik er det også med Kristus. 13 For med én Ånd ble vi alle døpt til å være ett legeme, enten vi er jøder eller grekere, slaver eller frie, og vi fikk alle én Ånd å drikke. 14 Legemet består ikke av ett lem, men av mange. 15 Om nå foten sier: «Fordi jeg ikke er hånd, hører jeg ikke med til kroppen», så er den like fullt en del av kroppen. 16 Om øret sier: «Fordi jeg ikke er øye, hører jeg ikke med til kroppen», så er det like fullt en del av kroppen. 17 Hvis hele kroppen var øye, hvor ble det da av hørselen? Hvis det hele var hørsel, hvor ble det av luktesansen? 18 Men nå har Gud gitt hvert enkelt lem sin plass på legemet, slik han ville det. 19 Hvis det hele var ett lem, hvor ble det da av legemet?20 Men nå er det mange lemmer, men bare ett legeme. 21 Øyet kan ikke si til hånden: «Jeg trenger deg ikke», eller hodet til føttene: «Jeg har ikke bruk for dere».22 Tvert imot! De lemmer på legemet som synes å være svakest, nettopp de er nødvendige. 23 De deler av kroppen som vi synes er mindre ære verd, dem gir vi desto større ære, og de deler vi blyges ved, kler vi med desto større sømmelighet;24 de andre trenger det ikke. Men nå har Gud føyd sammen legemet og gitt mer ære til det som mangler ære, 25 for at det ikke skal bli splittelse i legemet, men alle lemmene ha samme omsorg for hverandre. 26 For om ett lem lider, lider alle de andre med. Om ett lem blir hedret, gleder alle de andre seg.

Teksten taler jo for seg :-) 

Helt til slutt sier Paulus; "Jeg vil også vise dere den vei som er den aller beste:" Og etter dette kolonet kommer neste kapittel, også kalt kjærlighetens kapittel :-) 

Herre, takk for mangfoldet! Hjelp oss i enda større grad og elske det fram, og bygge hverandre opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar