onsdag 13. mars 2019

1.sam 2

Hanna bad og sa:
        Mitt hjerte fryder seg i Herren,
        Herren gir meg stor kraft.
        Nå kan jeg le av mine fiender,
        for jeg gleder meg over din frelse.
   
  2 Ingen er hellig som Herren,
        for ingen er til uten du;
        det er ingen klippe som vår Gud.


Jeg ble så rørt da jeg så lovsangen i dagens kapittel. Tenk, Hanna som en gang ga sitt store løfte om hun bare kunne få sitt sterkt etterlengtede barn. Nå stod hun her og skulle holde sitt løfte, og så stemmer hun i denne lovsangen. Den må ha gjort stort inntrykk på de som hørte den også, siden den er skrevet ned for å bli husket.

 8 Han reiser de ringe opp av støvet,
        og løfter de fattige fra asken.
        Han lar dem sitte sammen med stormenn
        og gir dem en ærefull plass.
        For jordens søyler hører Herren til,
        han bygde verden opp på dem.
   
  9 Han verner sine fromme på veien,
        men de onde forgår i mørket.
        For ingen er sterk i egen kraft.


Jeg har tenkt på Hanna sitt store offer, men ble rørt når jeg leste hvordan Samuel hele tiden var i hennes tanker;

18 Imens gjorde Samuel tjeneste for Herren; alt som gutt bar han presteklær av lin. 19 Moren laget hvert år en liten kjortel til ham. Den tok hun med når hun sammen med mannen sin drog opp for å bære fram det årlige slaktofferet. Tror hun må ha vært stolt av ham også. For dette ble sagt om Samuel som barn;

26 Gutten Samuel vokste og ble stor og var til glede både for Herren og for mennesker.

Samuel ble en Guds mann. Kanskje ikke så rart, når han vokser opp i et tempel og har en Prest som farsfigur. Men forholdene var ikke gode av den grunn. For Elis sønner var ikke av det gode, dessverre. De viste ingen respekt for det hellige, og bar seg svært dårlig ad. Men dette påvirket ikke Samuel. En Guds mann fra han var født :-) Så hadde han også en mor som ba for ham!

Visste du at vi også er prester? Og hvordan lar vi oss påvirke av omstendighetene rundt oss? Det er Peter som skriver i sitt andre brev;

 5 Vær selv levende steiner som bygges opp til et åndelig tempel! Bli et hellig presteskap, og bær fram åndelige offer som Gud gjerne tar imot, ved Jesus Kristus.  

 5 Vær selv levende steiner som bygges opp til et åndelig tempel! Bli et hellig presteskap, og bær fram åndelige offer som Gud gjerne tar imot, ved Jesus Kristus.  

Tenk hvilket kall vi har! Takk for at du Herre, fyller oss med Den Hellige Ånds styrke, visdom og mot. Måtte jeg være mottagelig for deg, og sterk nok til ikke å bli påvirket av dårlige omstendigheter. Jeg er barn av deg, og både prest og kriger (leeer av fryd)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar