lørdag 16. februar 2019

Jes 20

Bare et lite kapittel på 6 vers i dag. Jeg må jo smile litt av profetens oppgave her. Det er mange måter å bringe fram et budskap på, men om en profet hadde gjort dette i dag, hadde han blitt arrestert... og sett på som en underlig skrue. 

Hvilken skam han likevel må ha følt. For ikke å snakke om hans familie? Men så var det også skam som var budskapet...

 3 Da sa Herren: «Likesom min tjener Jesaja har gått naken og barbent i tre år, til tegn og varsel mot Egypt og Nubia,  4 slik skal assyrerkongen drive med seg krigsfangene fra Egypt og de bortførte fra Nubia, både unge og gamle, nakne og barbente og med bar bak – til vanære for Egypt.

Hva kan jeg lære av dagens kapittel? 
I blant så skjer det virkelig rare ting som vi ikke helt kan forstå. For meg er Toronto-vekkelsen et eksempel på dette... Jeg var ikke der og opplevde den ikke, så jeg ser det bare utenfra. Og helt ærlig ville jeg heller ikke ha dette.... enda så sterk og varmt enkelte snakket om det. 

Dårlig sammenligning kanskje? Men for meg er begge deler virkelig rare måter å få fram budskap på. Gud som kjenner alle mennesker, han vet akkurat hva du og jeg trenger. 
I bare stillhet kan Han også møte meg.

Herre, i blant må jeg stoppe opp litt ekstra for å forstå at det er et budskap fra deg. Jeg skal ikke være for raskt til å avfeie ting. Men så skal jeg jo heller ikke være for rask til å sluke alt rått heller... I blant er det en vanskelig balansegang. Takk for at vi har Den Hellige Ånd som vår veileder. Måtte jeg være lydhør for Deg Herre!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar