fredag 8. februar 2019

1.Mos 19

Historien om Lot er både helt forferdelig - og samtidig helt fantastisk. Hvordan er det mulig...? Jo, det forferdelige er Lot og livet han levde... i en by som var totalt bedervet... 
Det fantastiske er at Gud, for Abrahams skyld, tok vare på Lot midt oppi alt dette. Jeg har lyst til å trekke fram noen vers som beskriver dette fantastiske (det andre kan vi jo både lese og tenke oss...)

De to englene kom til Sodoma om kvelden, mens Lot satt i byporten. Da Lot fikk se dem, reiste han seg og gikk imot dem, bøyde seg til jorden

 9 Men de (folkene i Sodoma) ropte: «Vekk med deg! Her kommer denne fremmedkaren og vil bo hos oss,» sa de, «og så vil han opptre som dommer! Nå vil vi bære oss verre at med deg enn med dem.» Så trengte de seg voldsomt inn på mannen, på Lot. De stormet mot døren for å bryte den sund. 10 Da strakte mennene (englene) hånden ut, tok Lot inn til seg i huset og stengte døren. 11 Så forvirret de synet på mennene utenfor døren, både på små og store; hvor mye de strevde, fant de ikke døren.
 12 Da sa mennene til Lot: «Har du ellers noen her, enten svigersønner, sønner eller døtre eller andre som hører deg til i byen, så skal du ta dem med deg bort herfra. 13 For nå skal vi ødelegge dette stedet, fordi et stort klagerop over folket er nådd opp til Herren. Han har sendt oss for å ødelegge byen.»

 27 Tidlig om morgenen gikk Abraham til det stedet hvor han hadde stått for Herrens åsyn. 28 Da han så ut over Sodoma og Gomorra og hele slettelandet, fikk han se at røk veltet opp fra landet, som røken fra en smelteovn. 29 Slik gikk det til at Gud kom Abraham i hu da han ødela byene på sletten. Han førte Lot midt ut av ødeleggelsen, som han sendte over de byene Lot hadde bodd i.

Araham ble bønnhørt når han ba for Lot. Gud sendte to engler til Sodoma for å hente Lot ut. 
I sommer delte min bror disse ordene med meg og sa at når jeg ba for mine barn, så ville Gud svare som han svarte Abraham. Gud ville sende engler til barna mine, som kunne "hente dem ut" og bevare dem. 
Virkelig en oppmuntring til å be! Så det gjør vi i dag. Vi ber for barna våre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar