søndag 16. desember 2018

Jes 8

Jesaja profeterer først over Samaria og Damaskus, og fortsetter å profetere over assyrerkongen (v.7)
Men det jeg festet meg mest ved i dagens kapittel var disse versene;


11Ja, så sa Herren til meg da hans hånd grep meg med makt, og han advarte meg mot å vandre på den samme veien som dette folket:
12Kall ikke alt ¬for sammensvergelse
som dette folk ¬kaller sammensvergelse!
Dere skal ikke frykte og skjelve
for det som folket er redd for. 

For det første er Gud veldig tydelig, og tar vare på Jesaja. Det er så lett å følge mengden og gjøre som alle andre.... da virker det liksom ... riktig. Men ting er ikke alltid slik det ser ut.... som v.12 beskriver. 
I dette tilfelle liker jeg beskrivelsen i v.11 om hvor tydelig Gud er i sin beskyttelse. Det er ikke bare et lite visk i øret som profeten må tolke. Nei Gud grep tak i ham med makt.

Gud har makt til å bevare deg og meg, om vi velger å stole på Ham. En annen viktig ting jeg ser i dagens kapittel, er det å ha sitt eget fortrolige forhold til Gud. Det kan være farlig å bare følge mengden og stole blindt på mennesker...

Herre, i dag vil jeg først og fremst takke Deg for at Du har makt til å bevare. Det har jeg erfart. Ja, ikke bare meg, men også mine barn og barnebarn som jeg ofte ber for. Du har makt til å bevare dem, så jeg fortsetter å frimodig be for dem. 

(Samme tema fra 2016) Noe av det jeg tok fram her, var bl.a fra salme 139; 5Bakfra og forfra omgir du meg,
du har lagt din hånd på meg.
6Det er for underfullt til å skjønne,
det er så høyt at jeg ikke kan fatte det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar