søndag 9. desember 2018

Dom.6;25-40

I dagens kapittel fortsetter den spennende historien om Gideon.
Det første jeg la merke til, var dette verset;
25 Samme natten sa Herren til Gideon: «Ta en av din fars okser og en annen okse som er sju år gammel. Riv ned det alteret for Ba’al som din far har, og hogg ned Asjera-pælen som står ved siden av det. 26 Du skal bygge et alter for Herren din Gud på toppen av dette festningsberget og legge alt til rette. Ta så den andre oksen og bær den fram som brennoffer; bruk veden fra Asjera-pælen, som du har hogd ned.»

Før det første er det spennende at Gud gav kallet til denne sønnen av en far som har bygd alter for andre guder. Det neste spennende er at Gud bruker akkurat dette til sitt eget alter (riktignok ved å brenne det) 

Da det ble oppdaget hva Gideon hadde gjort, ble han truet på livet. Men da står hans far Joasj fram og sier;
«Vil dere stri for Ba’al og hjelpe ham? Den som kjemper for Ba’al, skal dø før det blir morgen igjen. Dersom han er gud, kan han stri for seg selv, siden hans alter er revet ned.»
Visste denne pappaen at han ble brukt av Gud her...?   ;-D  

33 Nå hadde alle midjanittene, amalekittene og andre stammer i øst samlet seg. De satte over Jordan og leiret seg på Jisre’el-sletten. 34 Da kom Herrens Ånd over Gideon. Han blåste i horn, og Abieser-ætten fylket seg og fulgte ham. 

Han kjente seg både styrket og kalt av Gud, likevel er han frimodig og ber om tegn (du kan lese om det i slutten av kapitlet) for å være helt sikker på at Gud virkelig er med ham. 

Har du bedt om tegn noen gang...? Gideon var veldig konkret. Han sa ikke bare "Vis meg Gud, at du er med", for så å måtte lete etter tegn. Han sa konkret hva Gud skulle vise. 

Jeg syntes det er spennende og se. Men jeg har ikke samme gode erfaring med det som Gideon. Jeg stod for et viktig valg for noen år siden og lette egentlig etter et tegn for JA, enda jeg egentlig burde sett alle tegnene for NEI.... Jeg lette og tolket, og tolket og lette etter klarsignal for JA. Jeg skulle sett alle tengene for NEI. Det hadde spart meg for mye. 
Men jeg erfarte likevel noe viktig; Gud er trofast gjennom ALT. Også når jeg bommer skikkelig. 

Herrens Ånd var over Gideon. Jeg tror ikke det var feil av ham å be om tegn. Han ville bare være 100% sikker på at Gud var med ham. Han var avhengig av det. Det er også jeg. 
Herre, takk for at du er med meg, enten jeg ber om tegn eller ikke :-D Jeg stoler på løftet du ga om at du er med meg alle dager inntil verdens ende. 
Takk for at du også er trofast ved mine barn og barnebarns side. Jeg ber for dem i dag. 

(refleksjoner fra 2018 her)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar