fredag 14. desember 2018

Dom 7

Et sterkt kapittel i dag, om Gideon og hans tro og forhold til Gud. 
I forrige kapittel ba Gideon om helt konkrete tegn på at Gud virkelig var med ham, og han fikk det. 
I dag hører vi om hvordan denne troen ble satt på prøve.

 2 Da sa Herren til Gideon: «Du har for mye folk med deg. Jeg vil ikke gi midjanittene i hendene på så mange. Ellers kunne Israel briske seg mot meg og si: Jeg har berget meg med min egen hånd! 

32 000 menn hadde Gideon samlet i sin hær, og Gud mente at bare 300 mann var nok... Hvor fristende det kunne vært og si "... men jeg har jo det jeg trenger...?! Hvorfor ta sjansen?
Gud hadde svart på det spørsmålet. Det var for å styrke Israel sin tro på at GUD VAR MED

Jeg kjenner jeg blir så glad over måten Gud gjør det på, for det var jo en stor og vågal test. Men i sin omsorg for Gideon sier Han;
9 Den natten sa Herren til Gideon: «Gjør deg klar og dra ned i leiren! Jeg gir den i dine hender. 10 Er du redd for å dra ned, så gå først til leiren sammen med din tjener Pura. 11 Hør på det de sier, og du vil få mot til å angripe leiren.» 

Det gjør Gideon, og der overhører han en samtale som gir ham det motet han trenger. Og de vinner kampen, akkurat som Gud hadde lovet.

Av og til blir vi satt på prøve, men ikke uten at Gud gir oss det vi trenger for å klare det. Det kan virke overveldende. Tenk på Gideon som stod klar med sine 32 000 menn og plutselig bare hadde 300. Da kunne han ikke bare se på sin egen styrke lenger. Han var fullstendig avhengig av Gud.
Og det er akkurat hva vi kan regne med - Guds hjelp!

Takk for at du er med oss gjennom alle dager. Også dager med kamp... da er du tett ved vår side. Det har Du lovet, og det vet jeg Du holder.


(samme tema fra 2016)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar