tirsdag 18. desember 2018

1.Mos 9

Gud velsignet Noah og sønnene hans og sa til dem: «Vær fruktbare, bli mange og fyll jorden! 

Slik starter dagens kapittel, og jeg syntes det er stort fordi jeg ser en Gud som ikke gir opp. Hele flommen hadde jo kommet fordi Gud angret på at han hadde skapt menneskene. Og likevel starter han på nytt igjen. 
Han har en bedre plan :-) i JESUS. 

11 Jeg oppretter min pakt med dere: Aldri mer skal alt som lever, bli utryddet av storflommens vann; aldri mer skal det komme en flom som legger jorden øde.»
   
 12 Og Gud sa:
        «Dette er tegnet på pakten jeg oppretter
        mellom meg og dere
        og hver levende skapning som er hos dere,
        for de kommende ætter i alle tider:
   
 13 Jeg setter min bue i skyene;
        og den skal være et tegn på pakten
        mellom meg og jorden.
   
 14 Når jeg samler skyer over jorden,
        og buen blir synlig i skyene,
   
 15 da vil jeg komme i hu den pakt
        som er mellom meg og dere


Tenker du på dette når du ser regnbuen...? Når vi har om Noahs ark i barnehagen, avslutter vi med dette. Vi har gjerne en aktivitet hvor vi lager en regnbue og snakker om at Gud satte regnbuen der for å fortelle at han er glad i oss. Så hver gang de ser regnbuen kan de tenke på dette; Gud er glad i meg. Det håper jeg de alltid vil huske :-D

Det er en annen ting dagens kapittel også har.... allerede i den første nye familien oppstod det både problemer og konflikter (v.20-27) Og slik er livet, dessverre. Det byr på både godt og vondt. Gud vet det, og likevel elsker han oss. Og vil hjelpe oss.

Herre, i dag ber jeg for familiene våre! Takk for regnbuen som forteller at du er glad i oss. Og ikke minst, takk for JESUS og det livet vi har i Ham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar