torsdag 15. mars 2018

Josva 8

Vi kan i blant ønske hverandre en god dag, eller en velsigna dag. Noen hilser hverandre med Guds fred. Alt er gode ønsker, men også ganske vanlige høflighetsfraser som vi kanskje ikke legger alt for mye vekt på...?

Når Gud, i dagens kapittel, hilser Josva med "Vær ikke redd og mist ikke motet" - så er det helt reelt og veldig nødvendig. Josva og folket har nettopp opplevd et nederlag "hvor motet fløt bort som vann" (sitat fra Josva 7) Men Gud oppmuntrer ved å minne om Jeriko igjen, en stor seier.

Herren sa til Josva: «Vær ikke redd og mist ikke motet! Ta med deg hele hæren og gjør deg klar til å dra opp mot Ai. Se, jeg gir kongen i Ai og hans folk og by og land i dine hender. 2 Gjør det samme med Ai og kongen der som du gjorde med Jeriko og kongen der

De vinner en stor seier - de erobrer vil jeg si....
Det er krig, så det er spesielt å lese. Og jeg undrer meg også over at de kriger med Guds velsignelse. Ja, til og med på hans Ord. Det handler om å innta det landet Gud har gitt dem løfte om. 
Noen har derfor kalt Gud en krigersk Gud. Men vi vet at det med krig i høyeste grad også er en menneskeskapt greie. Hvor mange konger og stormakter har ikke gått til krig for å vinne mer land og makt...? Og det helt uten at Gud stod bak det. Tvert i mot. 

Jesus kom med FRED, og når Gud beskriver en ny himmel og jord, så er den helt fri for krig!! Og glad er jeg for det!!

Når Josva vant en ny seier denne gangen, avsluttet han med å reise et alter for Gud, og der leste han opp hele moseloven. Guds Ord. (v.34-35)

I dag vil jeg be for alle de som har flyktet fra krig, og som bærer preg av dette... Mange av dem har kommet hit til Norge. Jeg ber spesielt for dem og for de som er rundt dem og vil hjelpe dem. Måtte de få den rette hjelpa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar