onsdag 14. mars 2018

Joh 8;1-30

og Jesus gikk ut til Oljeberget.  2 Tidlig neste morgen kom han til tempelet igjen. Hele folkemengden samlet seg om ham, og han satte seg og begynte å undervise dem.  

Slik starter dagens kapittel, og jeg kjente med en gang "åh, om jeg var der!" Nå er jeg egentlig glad for å være her :-D Men jeg ser jo hvor inderlig de ville høre ham. Og han satte seg ned sammen med dem, og møtte deres behov og lengsel.

Det er trist og se at de som burde vært forberedt og sett hvem Jesus var, det var de som var blinde.... de trodde ikke det var mulig at dette var Messias, og la feller for å dømme ham. 

De kom med en kvinne som var grepet i hor. Mannen som må ha vært til stede da hun ble grepet på fersk gjerning, hvor var han...? (v.4)
Alle disse mennene - Jesus møter også dem, uten at de vet det. Når han sier "Den av dere som er uten synd kan kaste den første steinen" så er jeg sikker på at Jesus åpner opp deres hjerte og sinn så de virkelig ser hvem de selv er. For ikke én av dem kaster stein. Og Jesus som faktisk var uten synd, han kaster i alle fall ikke - han frelser!! JESUS DU ER SÅ GOD!

12 Igjen talte Jesus til folket og sa: «Jeg er verdens lys. Den som følger meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys.»  Amen

I versene 21 til 30 spør de hvem Jesus er, og han svarer med "Jeg Er" - navnet Gud ga seg selv. Spennende.
 24 Jeg sa at dere skal dø i deres synder. For hvis dere ikke tror at Jeg er, skal dere dø i deres synder.» 25 «Hvem er du?» spurte de. «Den jeg har sagt dere fra begynnelsen av», sa Jesus. 
 28 Da sa Jesus til dem: «Når dere har løftet Menneskesønnen opp, skal dere forstå at Jeg er, og at jeg ikke gjør noe av meg selv, men sier det som Far har lært meg. 
30. Da han sa dette, kom mange til tro på ham. 

Også jeg er en av dem som tror på ham! Måtte du fylle hjertet mitt enda mer av Deg og ditt Ord! Det er min bønn i dag. At jeg skal være så fylt at det smitter over på de som er rundt meg. Jeg har så mye menneskelig i meg... som tar over når jeg møter motstand av noe slag. Åh om jeg enda mer kunne møte det slik du møtte det! Herre, jeg ber. Rens mitt hjerte og gjør meg .... vet nesten ikke om jeg våger å be, for det er jo stort. Men om jeg bare kunne bli litt mer lik deg Jesus! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar