søndag 28. januar 2018

Jak 5

Dagens kapittel åpner med en advarsel til de rike... "dere har brukt endetiden på å samle rikdom" (v.3) og det kommer fram at det er en rikdom som har gått på bekostning av andre (v.4-6)  HJERTELAGET - det er hva det handler om.

Det er hva det alltid handler om egentlig. Jakob fortsetter å snakke om å være ved godt mot, om tålmodighet, utholdenhet og overbærenhet. "Klag ikke på hverandre" (v.7-12)

Jakob avslutter med å snakke om bønn og omsorg. Så gode ord at jeg velger å sitere dem alle;

13 Er det noen blant dere som har det vondt? Da skal han be. Er noen glad til sinns? Da skal han synge lovsanger. 14 Er noen blant dere syk? Han skal kalle til seg menighetens eldste, og de skal be over ham og salve ham med olje i Herrens navn.15 Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt.
   
 16 Bekjenn da syndene for hverandre og be for hverandre, så dere kan bli helbredet. Et rettferdig menneskes bønn er virksom og utretter mye. 17 Elia var et menneske under samme kår som vi; da han bad om at det ikke måtte regne over landet, falt det ikke regn på tre år og seks måneder. 18 Så bad han på ny, og da gav himmelen regn, og jorden bar igjen sin grøde.
   
 19 Mine brødre! Dersom en av dere farer vill og kommer bort fra sannheten, og en annen fører ham tilbake, 20 
så skal dere vite: Den som får en synder til å vende om fra sin gale vei, han redder en sjel fra døden og dekker over en mengde synder.
   Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar