mandag 1. januar 2018

5.Mos 28

Det er ikke ofte jeg sier dette, men dagens kapittel var helt forferdelig.... Så ille at jeg ikke orket å lese alle detaljene en gang. Tilgi meg Gud, men dette forstår jeg absolutt ikke. 

Kapitlet starter med å fortelle om alle velsignelsene de får, de som følger Guds bud. 
Hvis du nå vil adlyde Herren din Guds røst og trofast følge alle hans bud som jeg gir deg i dag, da skal Herren din Gud sette deg høyt over alle folkeslag på jorden,  2 og alle disse velsignelsene skal komme over deg og nå deg, så sant du er lydig mot Herren din Gud:

Og velsignelsene var både mange og store. 

Det var beskrivelsen for hva som skjer dersom de ikke gjør dette, som var så forferdelig. Jeg oppfatter kapitlet som en trussel. Hvordan skal jeg ellers oppfatte dette? Jeg har til nå sett at det handlet mer om konsekvenser etter egne valg, enn det handlet om Guds straff. Men i dagens kapittel finner jeg ikke helt denne utveien....

Jeg skulle ønske du kunne forklare meg dette Gud? 
Jeg tenkte på kontrasten fra profeten som sier at Guds tanker er fredstanker og ikke tanker til ulykke - og kjente forvirringen rett og slett. Men da jeg oppsøkte dette Ordet, så viste det seg at disse ordene kom nettopp i en "konsekvens-situasjon"

(fra Jeremia 29 leser vi)
 10 Så sier Herren: Når sytti år er gått for Babel, skal jeg se til dere. Da skal jeg oppfylle mitt gode løfte for dere og føre dere tilbake til dette stedet. 11 For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp.
   
 12 Når dere kaller på meg og kommer for å be til meg, vil jeg høre på dere. 13 Dere skal søke meg, og dere skal finne meg. Når dere søker meg av et helt hjerte, 14 lar jeg dere finne meg, sier Herren. Så vil jeg vende skjebnen for dere og samle dere fra alle de folkeslag og steder som jeg har drevet dere bort til, sier Herren. Jeg skal føre dere tilbake til det stedet jeg førte dere bort fra i eksil.


Jeg forstod ikke dagens kapittel og måten det var formulert på. Men jeg tror fortsatt på at Gud er god - og at hans tanker og ønske for oss er GOD.  Er dette kapitlet da feil? Nei, jeg kan ikke si det - for det å ikke velge Gud og hans vei, det får ikke gode konsekvenser...

Joh.3 forteller;
 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.19 Og dette er dommen: Lyset er kommet til verden, men menneskene elsket mørket høyere enn lyset fordi deres gjerninger var onde. 20 For den som gjør det onde, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli avslørt. 21 Men den som følger sannheten, kommer til lyset, så det skal bli klart at hans gjerninger er gjort i Gud.» 

Det var i alle fall en vekker i dag. Troen på Gud er noe jeg ikke bare kan ha for meg selv, det er viktig å dele den med andre. Jeg vet ikke helt hvordan. Så det blir min bønn i dag. Hvordan kan jeg, på best mulig måte, dele min tro med andre? Hvordan kan jeg formidle "ditt lys" så andre ser din frelse?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar