fredag 6. mai 2016

Ord 9

I Ord.3 leser vi det kjente verset 
   5 Stol på Herren av hele ditt hjerte,        og sett ikke lit til ditt vett!
og det har jeg faktisk hørt om helt fra jeg var tenåring. Det var mye viktigere å stole på Gud enn å stole på sin egen forstand. 

Men i dagens kapittel forstår vi at BALANSE faktisk er en viktig greie. Det tror jeg på :-D Vi er tross alt skapt til både å tenke og å velge. Så det handler neppe om enten eller, men heller begge deler.

Jeg husker for en del år siden, da jeg møtte en familie som stolte 100 % på at Gud ville gripe inn. De hadde ikke råd til huset de bodde i, og klarte ikke å betale regninger. Men i stede for å selge, stolte de på at Gud ville ordne opp. De ventet og ventet på dette til huset gikk på tvangsauksjon. 

Du kan kanskje smile, men deres tro var ærlig og oppriktig. De stolte på Gud og ikke sitt vett...

Det kan gå andre veien også. Noen velger å bare stole på sitt vett. Og selvsagt kan de komme lagt med det. Men uten Gud er det en hel dimensjon som mangler. Jeg tror også at vi er skapt som åndelige mennesker, derfor tror jeg at de som er uten tro på Gud, mangler noe i seg selv rett og slett. 


Jeg liker dagens vers som lovpriser Gud, samtidig som den også verdsetter god sunn fornuft. Det er i alle fall hvordan jeg tolker dette kapitlet :-D

  6 La tankeløsheten fare, så skal dere få leve,
        gå fram på fornuftens vei!


  10 Frykt for Herren er opphav til visdom,
        å kjenne Den Hellige er forstand.



(Refleksjoner fra 2020 her)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar