mandag 1. februar 2016

Mark.6

Markus er stappfull av historier rundt Jesus, og dagens kapittel er intet unntak  :-) Så det er helt sikkert mye man kan ta fram her. I dag velger jeg dette;

Jeg starter med det første - hvordan Jesus ble møtt på sitt hjemsted. De både så og hørte det han gjorde og ble forundret over hans visdom. Likevel var det for dem ikke til å regne med, for han var jo bare en av dem.... De kunne ikke tro det de så og hørte.

 Alle som hørte ham, var helt overveldet og sa: «Hvor har han dette fra? Hva er det for en visdom han har fått? Og slike mektige gjerninger som han gjør!  3 Er ikke dette tømmermannen, sønn av Maria, bror til Jakob, Joses, Judas og Simon? Og har vi ikke søstrene hans blant oss?» Og de ble forarget og avviste ham.  

 Det var mange mennesker ellers som fulgte etter Jesus, og de hadde fullt opp å gjøre. Heldigvis gjorde Jesus mer enn å sende disiplene ut på oppdrag (som vi ser i v.7-13) Han sørget også for at de fikk ro og hvile.

30 Apostlene samlet seg igjen hos Jesus og fortalte ham alt det de hadde gjort og hva de hadde lært folket.31 Og han sa til dem: «Kom med til et ensomt sted, hvor vi kan være alene, og hvil litt!» For det var så mange som kom og gikk at de ikke engang fikk tid til å spise. 32 Så drog de ut med båten til et ensomt sted, hvor de kunne være for seg selv.

Han viste også at det var viktig med tid til stillhet og bønn (v.46)

Historien  der Jesus metter 5000 menn pluss deres kvinner og barn, der så jeg også noe nytt i dag. Da problemet oppstod, gikk disiplene til Jesus med problemet, og hva var svaret? "Gå å se etter hva vi har" - det var første del av å løse problemet :-) Jesus la ikke alt i fanget på dem, de måtte gjøre sin del. Og akkurat den delen velsignet Jesus stort!

Hm - hva skal jeg se etter i dag tro?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar