torsdag 25. februar 2016

1.Kong 4

Om dette kapitlet er det egentlig ikke så mye å kommentere eller legge til. Det forteller MYE i seg selv, om hvem Kong Salomo var. At han var "den store" er det ingen tvil om. Jeg velger å bare lime inn siste del av kapitlet som forteller mye om ham. Og enda er det ikke alt... :-D


   
 22 Til husholdningen hos Salomo gikk det hver dag med tretti kor hvetemel og seksti kor annet mel, 23 ti gjødde okser, tjue okser som hadde gått på beite, og hundre sauer, foruten hjorter, gaseller, dådyr og gjødde gjess. 24 Han rådde over alt land vest for Eufrat, fra Tifsah til Gasa, over alle kongene vest for Eufrat, og hadde fred rundt omkring på alle kanter. 25 I Juda og Israel, fra Dan til Be’er-Sjeba, satt hver mann trygt under sitt vintre og sitt fikentre så lenge Salomo levde. 26 Salomo hadde tolv tusen hestfolk og stallrom til førti tusen vognhester.


Hans navn var kjent blant alle folkeslagene rundt omkring. 32 Salomo laget tre tusen ordspråk, og tallet på hans sanger var ett tusen og fem. 33 Han diktet om trærne, fra sederen på Libanon til isopen som vokser ut av muren, og han talte om fe og fugler, krypdyr og fisker. 34 Fra alle land kom det folk for å høre Salomos visdom, fra alle kongene på jorden som hadde hørt om visdommen hans.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar