søndag 17. januar 2016

2.Mos 26

(Bloggpost fra 2019)

1. Helligdommen skal du lage av ti teltduker. De skal være av fint, tvunnet lingarn og fiolett, purpurrød og karmosinrød ull. I dukene skal du veve inn kjeruber i kunstvevning. 2. Hver duk skal være tjueåtte alen lang og fire alen bred. Alle dukene skal ha samme mål. 

Beskrivelsen av hvordan templet skal lages er nøye og detaljert beskrevet i dagens kapittel. Og det er Gud som engasjerer seg og beskriver hvordan det skal være.

30. Så skal du reise helligdommen på rett måte, slik som det ble vist deg på fjellet.

Først overrasket det meg faktisk. Men så ble jeg minnet om at Gud selv er jo skaperen av alt liv. Og hvor mange detaljer er det ikke der...?!

I dag ser jeg for meg hvordan Gud fryder seg over de som skaper noe. Han vet hvilken glede det ligger i det. I dag fikk jeg lyst til å be for alle kunstnere igjen. Og andre som er med på å skape nye ting. Det å kjenne glede i det å skape, er en gave.

I morgen er det julekonsert. Takket være folk som liker å forme til og lage det :-D Herre, velsigne dem rikelig tilbake. Og ikke minst; velsigne alle de som kommer for å nyte konserten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar