lørdag 16. januar 2016

Matt.6

Du kan lese hele kapitlet her

Av og til setter Jesus ting på spissen når han vil si noe viktig. Noen ganger til det komiske, andre ganger til det sjokkerende og provoserende.

I dag måtte jeg smile. Å gi gaver i det skjulte er absolutt en flott holdning. Da gir man virkelig av hjertet for ANDRE, uten egoistiske motiver. Jesus oppfordrer til dette, men går så langt at han sier den ene hånden ikke skal vite hva den andre gjør (vers 3) Sant det er til å smile av..?

Jesus lærer oss Fader Vår (9-13) og forteller samtidig at bønn først og fremst er en fortrolig samtale i det skjulte (vers 6) mellom Gud og den enkelte

Vers 7 er virkelig trøstefullt!!
Når dere ber, skal dere ikke ramse opp ord slik hedningene gjør; de tror de blir bønnhørt ved å bruke mange ord. Vær ikke lik dem! For dere har en Far som vet hva dere trenger, før dere ber ham om det.
Jeg tror til og med at man der "i det skjulte" som Jesus beskrev det, også kan være uten ord. Bare VÆRE i Guds nærvær. Han som allerede kjenner og vet alt. 
-------
 14 For dersom dere tilgir menneskene de misgjerningene de har gjort, skal også deres himmelske Far tilgi dere. 15 Men dersom dere ikke tilgir menneskene, skal heller ikke deres Far tilgi de misgjerningene dere har gjort.

Tilgivelse er et utrolig stort tema. Til trøst og hjelp for noen, men til smerte og kamp for andre. V.15 kan virke brutalt - men jeg tror det først og fremst handler om holdninger og hjertets motagelighet. Et bittert eller hardt hjerte som ikke klarer å tilgi, vil høyst sansynlig også ha store problemer med å ta imot tilgivelse selv. Det trenger hjelp til sitt ødelagte hjerte først...
------------
  21 For der skatten din er, vil også hjertet ditt være.  Gjelder å velge fokus med omhu da :-)
-----------
Vers 25-34 er velkjente og trøstefulle ord. Vær ikke bekymret, Gud har omsorg for deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar