søndag 17. januar 2016

2.Kor.1

Dagens kapittel gir trøst, men også noe å grunne på.

Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, den Far som er rik på miskunn, den Gud som gir all trøst!  Han trøster oss i all vår nød, for at vi skal kunne trøste dem som er i nød, med den trøst vi selv får av Gud. (v.3-4)
Godt å tenke på at Gud er vår trøst!  Paulus snakker også om lidelse som en del av livet med Gud. Og når jeg tenker på hvor fritt og godt jeg har det når det gjelder tro, i forhold til deres kamp i forfølgelse.... da kjenner jeg meg skamfull over å merke "lidelse".... Dårlig samvittighet mot ganske mye... ofte med god grunn... samtidig tror jeg dette er den kampen den onde kan bruke mot oss i dette frie landet. En åndelig kamp..(det ble mange prikker = tenke, tenke :)

Én ting kan vi rose oss av og si med god samvittighet: Vi har levd her i verden, og ikke minst blant dere, i hellighet og med den oppriktighet som er av Gud. Vi har ikke vært ledet av rent menneskelig visdom, men av Guds nåde. (v.12)
Sånn apropos dårlig samvittighet. Mitt hjertesukk er dagens bønn!

For det ligger ikke noe annet i det vi skriver, enn det dere selv kan lese og forstå. Jeg håper at dere skal lære å forstå helt det som dere nok har forstått noe av, nemlig at dere og vi skal være stolte av hverandre på vår Herre Jesu dag, dere av oss og vi av dere.
   
  I tillit til dette ville jeg reise til dere først, for at dere på nytt skulle få oppleve nåden. 
Jeg ville besøke dere både på reisen til Makedonia og på veien tilbake derfra, og så kunne dere utruste meg for reisen til Judea.  (v.13-16)


Liker disse versene som viser hvordan Guds familie skal fungere. Stolt av hverandre og bygge hverandre opp :) Både din og min oppgave.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar