mandag 2. november 2015

1.Sam.5

(Denne er fra 2019)

Herrens paktkiste ble tatt av fienden da Israel tapte siste kamp. Guds pakt med Israel var virkelig hellig, og noe Gud stod fast ved. I dagens kapittel ser vi hvor Guds allmakt virkelig hvilte over denne pakten. Paktkisten var noe mer enn en symbolsk ting - Gud var i den. Fra dagens kapittel leser vi:

Filisterne tok Guds paktkiste og førte den fra Eben-Eser til Asjdod.  2 Der tok de paktkisten og bar den inn i Dagons tempel og stilte den opp ved siden av Dagon.
   
  3 Tidlig neste morgen fikk folk i Asjdod se at Dagon var falt ned med ansiktet mot jorden foran Herrens paktkiste.


De reiste den opp igjen, men det hendte bare igjen, og denne gangen var den ødelagt. Også folket fikk merke at Guds hånd lå tungt på dem. De prøvde å flytte kisten, men også på det nye stedet fulgte problemer som skremte dem. 

 11 De sendte bud og stevnet alle filisterfyrstene sammen og sa: «Send paktkisten til Israels Gud bort og la den komme tilbake til det stedet hvor den hører hjemme. Ellers kommer den til å drepe oss og alle våre.» For det var kommet dødsskrekk over hele byen. Herrens hånd lå meget tungt på den. 

Paktkisten hørte hjemme hos Israel, og Gud sørget for at det ble så. Gud står for sine løfter. 

Herre, i dag vil jeg takke deg for løftene vi har i Deg. Takk for at vi kan stole på Deg! Hvile i Deg. Gå med Deg.

"Se jeg er med dere alle dager" er et av de mange mektige løfter vi har fått. Jeg fant fram det og innså at det var mer enn det. Et samarbeid mellom Gud og meg - og i dette ligger løftet. Både alvorlig og godt på en gang. Men takk Herre, at Du er med meg i dette, med både veileding, omsorg og styrke. Jeg trenger det!

 «Meg er gitt all makt i himmel og på jord. 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den Hellige Ånds navn 20 og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.» (Matt 28)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar