søndag 5. april 2015

Min bibelleseplan

Jeg har - etter inspirasjon fra andre - laget min egen bibelleseplan. Jeg vet det finnes mange... men her er altså en som passer for meg. Kanskje også for deg? Den er delt i 4/5 kategorier
- historie (Mos - Ester)
- og enda mer historie :-)
- poesi (Job - Høy)
- profesi (Jes - Mal)
- evangelie / brev (Nye testamentet)

Siden har jeg delt planen i grupper. Hver gruppe har vers fra disse fire kategoriene. Det gjør tekstlesingen variert. Man kan jo bruke fire dager (mer eller mindre) på hver gruppe. Følg ditt eget tempo. Det er ingen grunn til å stresse igjennom. Ta heller tid til tanke og refleksjon underveis. Bruk gjerne en notatbok!

Bibeltekstene jeg selv har gått igjennom, er lagt ut som link - for den som ønsker å lese mine kommentarer eller tanker rundt tekstene. Og har du selv noen tanker rundt tekstene du gjerne deler, så er du velkommen til å kommentere!

Bibelen er en spennende bok, både til glede, utfordring og provokasjon... Og ikke alt er lett å forstå heller. Men jeg leser likevel, og tar i mot det jeg tror jeg forstår. 
I blant kjenner jeg meg som Maria ved Jesu føtter, der jeg bare får lytte til og virkelig spise av Ordet. Andre ganger kjenner jeg meg som hoffmannen som satt i hestekjerra og leste og leste uten å forstå bæra. Men også han ble velsigna da han møtte Fillip.
Jeg tror på Den Hellige Ånd som veileder. Og selvsagt lytter jeg gjerne til andre som har kunnskap og visdom på dette området.

Om du vil følge planen fra start, og ikke er på samme sted som meg, ja da er det bare å bruke gruppelinkene på høyre side i bloggen.   Alle postene er linket til "dagens kapittel" fra bibel.no.

Bibelen er først og fremst en stor skatt for meg, ORD som gir LIV.

(Besøk gjerne min blogg Livet i Ordet )

Jeg har nå i 2018 fullført en runde med hele bibelen. Spennende og kan absolutt anbefales :-) Jeg har nå valgt å følge noen planer fra YouVersion. Også disse ligger som linker på høyre siden i denne bloggen, med påfølgende linker til kommentarer jeg har skrevet. Planene jeg har valgt derfra er 
31 sannheter om hvem jeg er i Kristus
Jesu bønner

(Høsten 2019 valgte jeg å gjøre litt om på inndelingen av kapitler. Jeg har ikke delt alle kapitler over 30 vers, da sammenhengen ofte har gjort at jeg har valgt å jobbe med hele kapitlet likevel. Dette har igjen gjort at gruppene har forandret seg en del. Det vil ikke ha noen betydning for deg som starter nå :-) men kan ha forvirret litt, om du var kommet halvveis... Men her er mange Ord å finne, og det er jo hva vi søker :-D
Selv om jeg har valgt å ha med lengre kapitler denne gangen, er det jo fortsatt mulig å dele inn selv, og jobbe med hele kapitler i både en og to og tre dager. 
Ordet er en livgivende skattekiste, det mener jeg av hjertet)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar